RIDDU BEKYMRET FOR URFOLK I GUATEMALA

Riddu Riđđu registrerer at Utenriksdepartementet avvikler ambassaden i Guatemala.

- Vi er bekymret for demokratiutviklingen i landet. Norges innsats for å fremme urfolks rettigheter og demokrati i Guatemala har vært av svært stor betydning, og Riddu Riđđu har gjennom en årrekke samarbeidet nært med urfolk i Guatemala, sier styreleder i Riddu Riđđu, Christina Henriksen

Blant annet har samarbeidet med mayakunstnerne i gruppa Sotz'il vært viktig. I 2010 deltok kunstneren Lisandro Guarcax på Riddu Riđđu, både som artist og som instruktør for urfolksungdommer fra hele verden. Én måned senere ble urfolksaktivisten torturert og myrdet på grunn av sitt engasjement i kampen for sitt folks rettigheter. Gruppas besøk og samarbeid med Riddu Riđđu har bidratt til at mayakunstnerne har bygget sin egen urfolkskulturfestival, som fortsatt er en særdeles viktig samarbeidspartner for både Riddu Riđđu og etter hvert andre samiske kulturinstitusjoner. - Så mange år med hardt arbeid for menneskerettigheter og demokrati er for dyrebart til å kaste bort. Vi er alvorlig bekymret for framtida til våre samarbeidspartnere og for kultursamarbeidet som vi har bygget opp sammen med urfolkskunstnerne i Guatemala, med uvurderlig støtte fra Norge gjennom Utenriksdepartementet, sier styreleder Henriksen. 

- Riddu Riđđu oppfordrer Regjeringen sterkt om å revurdere beslutningen om å legge ned ambassaden i Guatemala City, sier Henriksen.