Du er her

Resirkulert er klar for årets Riddu Riđđu festival

Siste nyheter

Er du mellom 15 og 25 år og har lyst til å møte andre urfolksungdommer...
Emil Karlsen er valgt som Riddu Riđđus unge kunstner i 2019. Emil er 2...
Ruben, fra lille Bjarkøy i Troms, må kunne kalles fjorårets store gjen...
Riddu Riđđu Festivála var den første festivalen i Norge som ble sertif...
Foto: Arne-Terje Sæther
Nå kan du søke om markedsplass på Riddu-markedet 2019!  Vi ø...

Sider

Resirkulert er klar for årets Riddu Riđđu festival

Torsdag 12. april 2018
Anonymous

Mange har ønsket Resirkulert tilbake til Ridduscenen. Nå er de tilbake, og lover urpremierer på flere låter under sommerens festival! 

Med sin spilleglede og sitt talent har Resirkulert høstet oppmerksomhet siden oppstarten i 2012. I høst slapp de den etterlengtede debutplata "Du snakke for dæ sjøl", og sjarmerte kritikerne i senk.

Med både surrealistiske og alvorlige tekster, kombinert med dansbare glad-rytmer og harmoniske melodier, har bandet skapt et eget segment i det norskspråklige musikklandskapet. Vokalist Emil Karlsen fra Storfjord har også vist seg å være en habil joiker tross sin unge alder, med et sterkt ønske om å holde sin samiske arv i hevd. Resirkulert lover joik fra Riddu Riđđu scenen i år, og vokalist Karlsen sier selv;

"Mitt første møte med joik var på Riddufestivalen da jeg var liten. Med årene har interessen økt, og det siste året har jeg flere veivisere og lærere å takke for at jeg har kunnet dykke dypere i dette. På Riddu skal jeg joike min áddjá; bestefar. Han har vært som en far for meg hele veien og er vel på mange måter det enda, så hvem fortjener vel en joik mer enn han? Også er det fint å kunne hedre noen mens de lever, og ikke bare etter ens tid her". 

Bandet er kjent for sine energiske live-opptredener, med høy allsangfaktor og lav terskel for å vrikke på mer enn bare rockefoten. Før sommeren slipper de enda mer ny musikk og en fornøyd festivalsjef Karoline Trollvik sier; 

«Det er fryktelig stas å kunne booke lokale band som Resirkulert, som har vokst seg solide og etablerte på kort tid. Guttene har selvtillit og lager låter med godt budskap og som er lette å like. Jeg tipper det er mange som blir ekstra glade for at Resirkulert kommer tilbake til oss, de har vunnet mange hjerter i Nord-Troms og fronter vår sjøsamiske kultur på en glimrende måte».

Resirkulert på Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCttqGdjO-8jlcekRVP4bcsA