Ny hovedsponsor for Riddu Riđđu

UiT Norges arktiske universitet blir ny hovedsponsor for Riddu Riđđu festivalen.

Riddu Riđđu har samarbeidet med UiT - Norges arktiske universitet gjennom Senter for samiske studier (SESAM) i mange år allerede. Nå rykker samarbeidet opp ett hakk ved at hele det arktiske universitetet blir involvert.

«Vi er kjempeglade og trygge på at dette vil bli et godt og innovativt samarbeid», sier festivalsjef Karoline Trollvik.  «Den fagkompetansen som universitetet representer gjør at Riddu Riđđu sitt arbeid med samisk og internasjonal urfolksformidling styrkes ytterligere. Som urfolksfestival kan vi tilby universitetets studenter og forskere en unik arena for praksis og forskning» fortsetter Trollvik.  

 «UiT er på sin side glad for å være med på å videreutvikle Riddu Riđđu som Norges viktigste arena for urfolks kunst- og kulturformidling. En samarbeidsavtale vil være utgangspunkt for forsknings-, utdannings- og formidlingsaktiviteter til glede for UiT og Riddu Riđđu. Samarbeidet vil også være med på å synliggjøre vårt engasjement i regionen og styrke fokuset på urfolk», sier rektor Anne Husebekk ved UiT Norges arktiske universitet.

«Vi er stolte over å allerede ha nordnorske merkevarer som Sparebank1 Nord-Norge og Bladet Nordlys som våre hovedsponsorer, og med Norges arktiske universitetet på toppen av det hele ser vi mange muligheter åpne seg for det arbeidet vi gjør”, avslutter Trollvik.

Avtalen blir signert av rektor Anne Husebekk og festivalsjef Karoline Trollvik på Senter for samiske studier 3. februar kl. 13:00.