Du er her

Hun blir Riddu Riđđu sin neste produsent

Siste nyheter

Den samiske slam-poeten Ánná Káisá Partapuoli er valgt som Riddu Riđđu...
Riddu Riđđus neste festivalsjef tar med seg et urfolksnettverk fra hel...
Foto: Arne-Terje Sæther
Nå kan du søke om markedsplass på Riddu-markedet 2018: Salg på...
Hiphop fra det sirkumpolare området står på menyen både under TIFF og...
I samarbeid med Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge deler R...

Sider

rsz_alice_marie_jektevik.jpg

Foto: Raisa Porsanger

Hun blir Riddu Riđđu sin neste produsent

Torsdag 12. oktober 2017
Anonymous

Samarbeid, kvalitet og overraskelsesmomenter er stikkord når Alice Marie Jektevik (28) tiltrer som Riddu Riđđu-festivalens neste produsent.

Alice Marie Jektevik kommer fra Sør-Troms og er oppvokst i Tromsø. Nå flytter hun til Kåfjord etter å ha bodd mange år i Oslo, hvor hun blant annet har tatt en bachelor i medier og kommunikasjon.  Hun er nesteleder i den samiske ungdomsorganisasjonen Noereh, og hadde en helt sentral rolle i produksjonen av Sápmi Pride i Kautokeino i 2016. Hun står også bak det nyetablerte klubbkonseptet Idja - Sámi club night på Riksscenen i Oslo.  

Festivalsjef Karoline Trollvik sier: - Vi er glad og kjempefornøyde med at Alice takket ja til jobben, og gleder oss til å jobbe med henne. Hun har både kompetanse, erfaring og ikke minst et brennende engasjement for det samiske, sier Trollvik.

Selv sier Jektevik at hun gleder seg til å starte arbeidet med festivalen; - Jeg er glad og veldig takknemlig for at Riddu Riđđu har valgt å satse på meg. Festivalen er utrolig viktig for det sjøsamiske samfunnet, og er en møteplass for hele Sápmi, men også et sted hvor vi møter våre brødre og søstre fra andre steder i verden for å lære av hverandre, sier hun.

Hennes mål er at festivalen skal dyrke kulturutveksling og samarbeid.- Jeg skal jobbe for at Riddu Riđđu-fortsetter å engasjere, overraske og oppleves som en kvalitetsfestival fra start til slutt. Vi skal utfordre oss selv og publikum, sier Jektevik.

Om det å flytte til Kåfjord sier Jektevik; - Det blir spennende! Kåfjord er en plass med et utrolig lokalt engasjement som jeg skal jobbe hardt for å ta vare på og lære av. Tenk at et sted kan ha så stor betydning for hele Sápmi! 

Jektevik tiltrer stillingen 11.desember og vil produsere sin første festival i 2018.