Du er her

Den nye prinsen av Arnhem Land til Riddu Riđđu

Siste nyheter

Er du mellom 15 og 25 år og har lyst til å møte andre urfolksungdommer...
Emil Karlsen er valgt som Riddu Riđđus unge kunstner i 2019. Emil er 2...
Ruben, fra lille Bjarkøy i Troms, må kunne kalles fjorårets store gjen...
Riddu Riđđu Festivála var den første festivalen i Norge som ble sertif...
Foto: Arne-Terje Sæther
Nå kan du søke om markedsplass på Riddu-markedet 2019!  Vi ø...

Sider

Den nye prinsen av Arnhem Land til Riddu Riđđu

Fredag 6. april 2018
Anonymous

I februar varmet Baker Boy opp for verdensstjernen 50 Cent i Sydney, til sommeren spiller han sin første internasjonale konsert på Riddu Riđđu!

I Nord-Australia kaller de rapperen Baker Boy `den nye prinsen'. Han er raskt blitt kjent som en flerspråklig kunstner som arbeider på tvers av rap, dans, skuespill og graffiti, og som representerer hjemtraktene sine på en ny og spennende måte.  

Danzal Baker aka Baker Boy (21) er født og oppvokst i Arnhem Land hvor storheter som Yothu Yindi og Gurrumul også kommer fra.

Festivalsjef Karoline Trollvik sier; - Som Europas største urfolksfestival er det viktig for oss å bruke festivalen som en plattform for å løfte frem unge urfolkstalenter.  En av våre fremste oppgaver er å få øye på de artistene som enda ikke har fått den eksponeringen de fortjener, og vi er sikre på at Baker Boy vil få mange nye fans når han møter Riddu Riđđus nysgjerrige og musikksultne publikum.

Tidlig satte Baker Boy seg mål om å bli verdens første rapper på Yolngu Matha-språket, som er hans morsmål. Med debutsingelen «Cloud 9» oppnådde han sitt mål, og samtidig også stor suksess. Baker Boy har fått mye spilletid på radio og er blitt rost opp i skyene av Australias største musikkanal Triple J. I februar i år varmet han opp for både 50 Cent og Dizzee Rascal da de spilte i Sydney og Melbourne.  

Hans nyeste singel «Marryuna», som er en betegnelse på å danse fritt på Yolngu Matha-språket, er en hyllest til sommerfestivaler. - Til Riddu Riđđu kommer han med fire dansere, Yidaki/didgeridoo og han skal i tillegg holde en intimkonsert i Klubb lavvu. Baker Boy kommer garantert til å skape høy dansefaktor under midnattsola på Riddu Riđđu i år, avslutter en fornøyd festivalsjef.