Du er her

DAGNY, ÁGY og Ondt Blod til årets Riddu Riđđu

Siste nyheter

Amanda Delara, som regnes som Norges mest spennende artist for tiden,...
1. desember starter billettsalget til neste sommers store festivaloppl...
Magne Harald Wilhelmsen er ansatt som daglig leder i den internasjonal...
Samarbeid, kvalitet og overraskelsesmomenter er stikkord når Alice Mar...
2017 ble et historisk år, med besøk av Hennes Majestet Dronning Sonja,...

Sider

collage2.jpg

Foto: ÁGY : Knut Aaserud

DAGNY, ÁGY og Ondt Blod til årets Riddu Riđđu

Mandag 27. mars 2017
Anonymous

3 nordnorske navn med verden foran seg er klare for sommerens Riddu Riđđu; DAGNY som omtales som den neste internasjonale stjernen fra Norge, Ágy som er tilbake i ny musikalsk drakt og Ondt Blod som har slått fast sin posisjon i toppsjiktet av norsk hardcore.

Tromsøartisten DAGNY er Norges nye store popsensasjon. Da singelen "Backbeat" kom ut høsten 2015 ble den streamet over 9 millioner ganger på Spotify i løpet av de første månedene og sørget for at hun havnet på «Artist to watch» -lista til Apple, Spotify og Tidal. Låtene «Blackbeat» og «Fool's Gold» har fått mye spilletid og blant musikkanmeldere blir musikken hennes omtalt som energisk synth-pop med en fabelaktig vokal.

ÁGY, stjerneskuddet fra Nordreisa, er tilbake i ny musikalsk drakt og har beveget seg inn i r&b universet. ÁGY ble en nasjonal snakkis da låta «Arvedávgi» ble listet på P3, som en av få samiskspråklige gjennom tidene. De samiske elementene følger selvfølgelig med når hun nå beveger seg inn i en ny sjanger. «Det er alltid en deilig elektrisk stemning på Riddu-sletta, og etter mange år som publikummer skal jeg endelig få bidra til denne magien oppe fra scenen! Jeg føler meg hjemme på Riddu Riđđu - der er alle hjertelig velkomne", sier ÁGY med hjerter i øynene.

«Ondt blod» er en hardcorekvintett, der fire av fem har bakgrunn fra Finnmark. Etter å ha høstet toppkritikker for debutplata “Finnmark”, har de oppnådd en plass i det absolutte toppsjiktet av norsk hardcore. De har oppnådd P3-listing og har et rykte på seg som sceneknusere i undergrunns-Norge. Om å spille på Riddu Riđđu; sier Ondt blod; «Vi tar på oss Lyngenkofta, og tar med flere nye singler i bagasjen. Vi lover harde gitarer, nordnorsk skriking, kaos og hygge på Riddusletta!»

Festivalsjef Karoline Trollvik sier; «Dette er tre nordnorske navn som innenfor hver sin sjanger har utmerket seg det siste året, og som vi tror, i tur og orden, vil få det til å koke på riddusletta. De har alle tre sterke røtter i nord, og representerer en nordkalott-cocktail, med samiske referanser på en nymotens måte»

Fra før er Angel Haze bekreftet til Riddu Riđđu 2017 som går av stabelen 12-16 juli.