Biru til Riddu

Det samiske elektro-pønk-bandet Biru Baby spiller på sommerens Riddu Riđđu.  De skal også gi publikum en smakebit på deres bisarre og brilliante liveshow under festivalens programslipp i Tromsø 25. mai.

Biru Baby har sakte men sikkert bygget opp en undergrunn- fanbase og et rykte som et av Norges beste liveband. De er kjent for å sjangerblande musikken sin, og klarer å få det både pompøst og catchy, noe som har vekket interesse i musikk-Norge. De beskriver seg selv som «et revolusjonært band med bisarr stil og et unikt lydbilde fra den iskalde Finnmarksvidda».

Etter et fyrverkeri av en konsert på Riddu Riđđu i 2014 er bandet nå aktuell med nytt album og gira på å gjenta suksessen på Ridduscenen; «Hele Biru Crew er max gira på å få joine lavvu-festen på Riddu Riđđu!" sier vokalist Hánná. "Vi har nettopp gitt ut vårt nye album "Ancient Call" og Riddu Riđđu har også gitt oss gleden av å gi Tromsøfolket en smakebit av plata live på Driv 25.mai! I juli er vi tilbake og skal fylle Manndalen med lyden av Biru Baby! BIRU BABYYYY!"

De siste årene har bandet hatt fokus på å utvikle sitt kunstneriske uttrykk i en blanding av EP-utgivelser, musikkvideoer og surrealistiske live-opptredener. På bransjefestivalen Trondheim Calling i 2016 ble Biru Baby utnevnt til det mest eksentriske innslaget, og fikk den uoffisielle tittelen «vinnere av festivalen» blant bransjefolk, journalister og publikum.

Festivalsjef Karoline Trollvik sier; «Biru Baby er et av Sápmis råeste liveband! De oser «girl power» og vet å underholde sitt publikum. Det kommer til å ta av; både på Driv scenen og på Ridduscenen og vi gleder oss!

 

Det vises til en mediekilden som mangler, denne må settes inn på nytt.