Du er her

Biru til Riddu

Siste nyheter

Wiyaala, også kjent som “den unge løvinnen av Afrika”, kommer til å sj...
Søndag kveld sto bandet ISÁK på scenen under den TV-sendte feiringen a...
Riddu Riđđu er klar med sitt første artistslipp for 2019. Festivalen,...
30. november starter billettsalget til neste sommers store festivalopp...
Årets festival fikk besøk av kulturminister Trine Skei Grande, som bes...

Sider

biru_baby_-_johannes_andersen-web.jpg

Foto: Johannes Andersen

Biru til Riddu

Fredag 20. april 2018
Anonymous

Det samiske elektro-pønk-bandet Biru Baby spiller på sommerens Riddu Riđđu.  De skal også gi publikum en smakebit på deres bisarre og brilliante liveshow under festivalens programslipp i Tromsø 25. mai.

Biru Baby har sakte men sikkert bygget opp en undergrunn- fanbase og et rykte som et av Norges beste liveband. De er kjent for å sjangerblande musikken sin, og klarer å få det både pompøst og catchy, noe som har vekket interesse i musikk-Norge. De beskriver seg selv som «et revolusjonært band med bisarr stil og et unikt lydbilde fra den iskalde Finnmarksvidda».

Etter et fyrverkeri av en konsert på Riddu Riđđu i 2014 er bandet nå aktuell med nytt album og gira på å gjenta suksessen på Ridduscenen; «Hele Biru Crew er max gira på å få joine lavvu-festen på Riddu Riđđu!" sier vokalist Hánná. "Vi har nettopp gitt ut vårt nye album "Ancient Call" og Riddu Riđđu har også gitt oss gleden av å gi Tromsøfolket en smakebit av plata live på Driv 25.mai! I juli er vi tilbake og skal fylle Manndalen med lyden av Biru Baby! BIRU BABYYYY!"

De siste årene har bandet hatt fokus på å utvikle sitt kunstneriske uttrykk i en blanding av EP-utgivelser, musikkvideoer og surrealistiske live-opptredener. På bransjefestivalen Trondheim Calling i 2016 ble Biru Baby utnevnt til det mest eksentriske innslaget, og fikk den uoffisielle tittelen «vinnere av festivalen» blant bransjefolk, journalister og publikum.

Festivalsjef Karoline Trollvik sier; «Biru Baby er et av Sápmis råeste liveband! De oser «girl power» og vet å underholde sitt publikum. Det kommer til å ta av; både på Driv scenen og på Ridduscenen og vi gleder oss!