Du er her

Australsk didjeridu-elektronika til årets Riddu Riđđu

Siste nyheter

Vi søker etter vår nye festivalsjef/kunstneriske leder for 4 nye ...
Karasjok-bandet Felgen Orkester og Solju fra finsk side av Sapmi er be...
Amanda Delara, som regnes som Norges mest spennende artist for tiden,...
1. desember starter billettsalget til neste sommers store festivaloppl...
Magne Harald Wilhelmsen er ansatt som daglig leder i den internasjonal...

Sider

Australsk didjeridu-elektronika til årets Riddu Riđđu

Mandag 8. mai 2017
Anonymous

Det forventes heftig dansing på Riddusletta når det australske bandet OKA tar frem den tradisjonelle didjeriduen og blander den med moderne elektronika!

Australske OKA er særlig knyttet til sitt lands urfolkshistorie og bruker denne som bakgrunn for å skape sin musikk. De er moderne i sin uttrykksform, og har maktet å mikse tradisjonell bruk av didjeridu med urban elektronika.

Stu Boga Fergie er det kreative midtpunktet i bandet. Da Stu var et barn, fikk han kallenavnet «DidgeriStu» på grunn av hans ferdigheter på didjeriduen, som er et urgammelt blåseintrument særlig brukt av Aboriginerne. Han mestrer mange ulike roller på scenen, han mikser de elektroniske rytmene, er på vokal og står bak lyden av Yidaki (didjeridu).

«Prøv å forestill deg Bob Marley i møte med Stevie Wonder via The Chemical brothers som spiller i en dampende regnskog med en didjeridu og du begynner å nærme deg» sier bandet selv om musikken sin.

Festivalsjef Karoline Trollvik nøler ikke med å betegne denne bookingen som ett av årets blinkskudd; «Dette er urfolksmusikk som gjør godt i både sjel og dansekroppen! Det er bare å finne frem dansekomagene og smilet, og gjøre seg klar for litt balsam for sjela!”

Fra før er Angel Haze, DAGNY, ÁGY, Ondt blod, Ailu Valle og Radik Tyulyush & the Chalama project bekreftet til årets Riddu Riđđu som er fra 12.-16. juli 2017.