Du er her

Angel Haze til Riddu Riđđu 2017

Siste nyheter

Tyva Kyzy (“Døtre av Tuva”) er den første og eneste kvinnegruppen som...
Riddu Riđđu, Nord-Troms museum, Forbundet KYSTEN og Arctandria/Tromsø...
Det samiske elektro-pønk-bandet Biru Baby spiller på sommerens Riddu R...
For første gang vil det bli en norgespremiere på en spillefilm på Ridd...
Mange har ønsket Resirkulert tilbake til Ridduscenen. Nå er de tilbake...

Sider

Angel Haze til Riddu Riđđu 2017

Tirsdag 24. januar 2017
Anonymous

Riddu Riđđu er klar med sitt første artistslipp for 2017. Festivalen, som er kjent for å ha en stor andel av uredde kvinnelige artister på sin hovedscene, skuffer ikke i år heller. Angel Haze, en av de mest lovende rapperne fra USA, er klar for å gi Riddupublikummet raffinert hip hop av internasjonal klasse.

Bak artistnavnet Angel Haze skjuler det unge rap talentet Raykeea Wilson seg. Hun slo for alvor igjennom i 2012 med EP-en «Reservation». Siden da har hun fascinert sitt publikum med sylskarpe tekster, eksemplarisk rap teknikk og en av de herligste R'n'B stemmene på lenge. 

Angel Haze har lært seg flytende Tsalagi, som er et av Iroquo språkene og har vokst opp med Cherokee kulturen på sin morsside. Hun er også åpen om å være «two-spirited» og er et forbilde for mange i LGBTQ bevegelsen. Men først og fremst er hun artist,og det er hun veldig klar på.

Angel Haze er en ettertraktet samarbeidspartner for store popstjerner. I låten «Battle Cry» som hun spilte inn med Sia i 2013, gir de to artistene klar beskjed imot barneovergrep og oppfordrer ungdommer om å kjempe for det de tror på.

Med sin sterke tilstedeværelse og sitt imponerende rap-tempo er Angel Haze kjent som et fyrverkeri på scenen. Festivalsjef Karoline Trollvik sier: «Dette er stort! Angel Haze er en helt fantastisk liveartist, som har bergtatt publikum over hele verden. Hun er også ekstremt tøff, og hundre prosent seg selv. En sammensatt artist, som jeg håper vil inspirere mange».  

Angel Haze har tidligere spilt på Øyafestivalen og Stavernfestivalen. Hun har også samarbeidet med navn som Rudimental, Ellie Golding, Stromae, og A Tribe Called Red som besøkte Riddu Riđđu i 2014.