Du er her

Artister

Iransk-norske Amanda Delara kom som en frisk vind inn i norsk pop i fjor høst og ble raskt en nasjonal snakkis. Da hun slapp sin debutsingel «Paper Paper» ble den A-listet på P3 og låten har over 1 millioner strømminger på Spotify.  Hennes personlige cover av Karpe Diem’s låt «Gunerius» ble brukt i suksesserien «Skam», og nylig ble hun nominert som «årets nykommer» av årets P3 gull, i godt selskap med artister som Sigrid, Hkeem, Kjartan Lauritzen og Linda Vidala.

 

  

2018

Felgen Orkester er et samisk pop/rock/folk-band som lager lystige og melodiøse sanger. Tekstene er på nord-samisk og kan beskrives innenfor tematikk som natur, kjærlighet, livsfilosofi og en del abstrakte forhold. Joik har også en sentral del i lydbildet. Bandet består av 6 medlemmer fra Karasjok, de fleste er søskenbarn, noen er brødre og andre er for øvrig i slekt. Bandet har utgitt en EP og to fullengdes album + en del singler. Felgen Orkester elsker å opptre live og har en fremtredende allsang- og all-joikfaktor på sine konserter. 

2018

Solju består av Hilda Länsman og hennes mor Ulla Pirttijärvi-Länsman.  Mor-datter konstellasjonen lager musikk som innehar en balansert blanding av samisk musikktradisjon og moderne uttrykk. Med i bandet er den eksperimentelle perkusjonisten Teho Majamäki keyboardisten Janne Puurtinen. 25-årige Hilda har vokst opp med joik, og har blant annet samarbeidet med Niillas Holmberg og Ailu Valle. Hennes mor Ulla blir regnet som en av de største samiske utøvere innen denne sjangeren. Alt i 20-årsalderen ga Ulla ut sin første plate. I tillegg til solokarrieren har hun har vært delaktig i konstellasjoner som "Transjoik" sammen med Frode Fjellheim. Hun har også vært ansatt som fylkesjoiker i Troms. Solju gir ut sitt første album våren 2018. 

 

 

2018